hétfő, 08 március 2021

Énekstúdió

A Starworld Sztárképző Énekiskola és Énekstúdió már hosszú évek óta vezető helyet foglal el a hazai professzionális énekoktatásban.

Énekstúdiónkban az amerikai alapokra helyezett énektechnikákat oktatjuk, a klasszikus hangképzés elemeivel vegyítve. Egyénre szabott tanmenet alapján képezzük énekeseinket a teljesen kezdőtől a haladókon át, egészen a profi énekesekig.
Professzionális oktatásunkat tökéletesen fémjelzik folyamatosan szerzett országos és nemzetközi versenyeredményeink is.
Énekstúdiónk tanulói nem csak az országos versenyeken képviselik iskolánkat, de az X-Faktor, Megasztár, Csillag Születik, kereskedelmi televíziók által népszerűsített, médiatámogatottságot élvező televíziós tehetségkutató versenyeken is méltó módon állják meg helyüket, hírnevet szerezve így is a Starworld Énekstúdió énekmesterei számára is.


Tanúlható stílusok - StarWorld énekstúdió: Pop, Pop-rock, Rock zene különböző ágazatai, Blues, Country, Jazz, Soul,Funky, Latin-amerikai, R&B. Crossover, Gospel, Opera, Operett, Népdal, és daléneklés.

Választható órák és fakultatív foglalkozások énekstúdiónkban: Magánének, hangképzés, produkciós óra, interjú és kommunikációs óra, hangstúdiós óra, vokál-éneklés, stílusismeret, koreográfia, zeneelmélet - összhangzattan, szolfézs, stúdiógyakorlat, mozgásművészeti órák (test-tudat fejlesztés), színpadi mozgás.


Énekstúdiónkban a magánének, hangképzés mellett mozgáskultúra fejlesztésen, koreográfia órákon, vokál órákon, produkciós órákon, felkészítő kurzusokon is részt vehetnek a hozzánk rendszeresen látogató tehetségek.

A Starworld Énekstúdió fontosnak tartja a zeneelmélet ismeretet is, ezért csoportos és egyéni zeneelmélet és szolfézs, valamint összhangzattan órák keretén belül fejleszti növendékei képességeit.

Énekstúdiónk rendszeres fellépési lehetőségeket biztosít az énekesek számára, melyek nem csak az iskola keretein belül zajlanak, hanem nyilvános helyszínekre is ellátogat. Tanulóinkat menedzseljük is az ország fesztiváljaira, és egyéb rendezvényekre is. www.orszagosmusoriroda.hu


 A fellepéséken túl énekstúdiónkban minden márciusban közös lemezfelvételre is lehetőség van. A lemezfelvétel alkalmával a Starworld Énekstúdió énekesei saját szóló dalaikat veszik fel, illetve társaik produkcióiban vokálos szerepeket látnak el. Egyéni demó-lemez készítésére is van lehetőség.

Énekstúdiónkban nagy energiát fektetünk a csoportos produkciók színpadra állítására is. Közös órákon építjük fel az adott produkciókat, koreográfiákkal színesitve azokat.
Iskolánkban működik továbbá musical csoport, rock-vokál csoport, crossover -vokál csoport, és gospel énekcsoport is.


 STARWORLD HANGJAI címmel minden évben elkészül iskolánk hallgatóinak lemeze. A lemezfelvétel alkalmával énekeseink újabb ismeretekkel, élményekkel gazdagodtak. A közös munka, a stúdiókörülmények újabb zenei tartalékokat mozgattak meg bennük. A lemez megjelenését lemezbemutató koncert követte, a Starworld őszi évadnyitó koncertjének keretén belül.  A lemezfelvétel élményei mindig nagyon pozitívan hatnak az énekesekre, a közös munka motiváló hatása mindig ösztönözi őket egy újabb zenei anyag megörökítésére. Tanulóink egyre magabiztosabban mozognak a stúdiókörülmények adta lehetőségekben, és ez az új lemez hangulatán, zenei fejlődésén is mindig megmutatkozott. Iskolánk folyamatos órákat biztosít énekesei számára a hangstúdióban is, hiszen ezzel is szélesítjük tanulóink látókörét, gyakorlati tudásukat fejlesztjük.