kedd, 11 május 2021

Énekoktatás

Hangképzés mesterfokon….!

Ahogyan a szlogenünk is mondja, a hangképzés Nagymestere a Starworld Sztárképző Énekiskola, melynek egyik fő profilja az énekoktatás, azon belül a hangképzés mai, modern és klasszikus válfajának oktatása, valamint a színpadi mozgás és jelenlét oktatása.

 Énektanáraink szakmailag magasan kvalifikáltak, a hangképzés különböző módszereit alkalmazzák az énekórákon. Rendszeres, szakmai továbbképzéseken vesznek részt, ahol a mai modern trendeket követve, az új éneklés technikai ismereteket sajátítják el a nemzetközileg is elismert külföldi mesterektől.

A hangképzés klasszikus fajtája és módszerei egyaránt szerepet kapnak énekiskolánk oktatási tervében. A klasszikus hangképzés alapjaiból kiindulva építjük fel a hozzánk járó énekesek hangképző gyakorlatait is. A hangképző órák alkalmával az énekesek, énekhangjukat finomíthatják, csiszolhatják, szaktanáraink vezetésével.

Brett Manning, és más neves amerikai hangképző tanárok elmélete számunkra is iránymutatók, kedvelt módszereit hangképzés oktatásunkban alkalmazzunk.


A Starworld Énekiskolában folyó professzionális oktatás során a hangképzésben nagy sikereket érünk el viszonylag rövid idő alatt, melyet az énekesek is nagy örömmel tapasztalnak. Oktatásunk alapköveit Arnóczky Noémi Énekmester (Professional Voice Trainer) fektette le.    A Professional Voice Training minden énekes számára ajánlott. Mesterünk, a megfelelő szintekhez összeállított módszerekkel fejleszti az énekesek hangját. A Professional Voice Training énekoktatási anyag mindhárom szinten, már CD-n is megrendelhető a Starworld Énekiskolában.

Számunkra fontos, hogy a növendékek, énekesek a lehető legrövidebb idő alatt megtanulhassák a hangképzési gyakorlatok során a torok –, és váltott (falzett) hangok tudatos és ösztönös használatát, azok zökkenőmentes, viszonylag észrevehetetlen átváltását, megerősítését, szépítését. Kiváló Énekmesterünk, magasan képzett magánének- és hangképző tanáraink segítségével munkánk nagyon sikeresnek bizonyul a hangképzés és énekoktatás területén, ezt igazolják a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredményeink is. Bővebben a tanórákon…. Jelentkezz be hozzánk,hogy mihamarább a fejlődés útjára léphess Te is!


Kérdések általában… Miért fárad el nagyon hamar a hangom éneklés közben? Hogyan javíthatom a hangképzési technikámat? Hogyan keletkezik a vibrátó? Nekem miért nincsen? Hogyan növelhetném a hangterjedelmemet?... Stb…

Ha nem tudod, miért fáradsz el a beéneklések során, vagy mit jelentenek az általánosan használt kifejezések, ha nem vagy biztos a hangodban, szeretnéd fejleszteni énektudásodat, vagy csak egyszerűen jól, szép hangon szeretnél énekelni, GYERE EL HOZZÁNK egy meghallgatásra, vagy konzultációra.

A meghallgatások alkalmával kiderülhetnek a hangképzésbeli problémák, hibák. A régi, helytelen berögződött szokások vagy elképzelések helyes elemzése, kezelése, javítása után az énekesek már egy –két óra után is könnyedebben, hajlékonyabb hangon énekelhetnek. A hangképző gyakorlatok során a hang erősödhet, a hangterjedelem növekedhet, az intonációs problémák megszűnhetnek, a természetes vibrátó is elérhető, valamint az addig fáradsággal járó, erőltetett éneklés fokozatosan megszűnhet. .

A hangképzés az énekesek számára elengedhetetlen a napi tréning, a rendszeres, heti szakmai kontroll. Azonban a kezdő énekeseket óva intjük az órán gyakorolt feladatok szakmai felügyelet nélküli gyakorlásától. Amíg nem tudod biztosan irányítani a hangodat, addig a gyakorlatokat kizárólag az énekórán gyakoroljuk közösen. Fordulj profi szaktanárainkhoz, Énekmesterünkhöz, hogy Te is csodálatos hangon, könnyeden énekelhess, sikerélményed lehessen az előadó művészetben, hogy többé ne fájjon az éneklés ….:)


Iskolánk vezető tanára, mestere, az eddigi tapasztalatokra építve létrehozta és megjelentette oktató CD-jét és DVD-jét, melyeket több kötetre osztva, a különböző tudásszintű énekeseknek ajánlja az otthoni gyakorlásokhoz is. Az oktató anyagot iskolánkban is megvásárolhatod, de online is megrendelheted. A CD-k, DVD-k segítségével betekintést nyerhetsz a profi éneklés világába, megtapasztalhatod a hangod változásait, kitágíthatod határaidat.

Iskolánk énekesei már eredményesen használják oktató CD-inket, DVD-inket. Használata szakemberek felügyelete mellett ajánlott, az oktató anyag használata nem helyettesíti az énekórákat, a személyes szakmai útmutatást.